Orthomoleculaire voeding

Optimale opname van voedingsstoffenOrthomoleculaire voeding is het verantwoord eten van voedingsstoffen om tekorten of overschotten in het lichaam te voorkomen of te herstellen. Onder aan deze pagina staat de linkknop voeding waarin de essentiŽle voedingsstoffen zijn beschreven. Als een lichaamscel niet goed gevoed wordt ontstaan er ziektes en psychische stoornissen. Door het voedingspatroon te bestuderen kan het lichaam weer in balans komen. Daarom vraag ik vaak om een eetdagboek om te onderzoeken waardoor de klachten ontstaan en waardoor het lichaam niet goed functioneert. Orthomoleculaire voeding is geen methode om af te vallen, het lichaamsgewicht kan wel door andere voeding en drinken veranderen.Voedingsgewoontes zijn moeilijk te doorbreken en heeft een gewenning van 6 weken nodig. Dus het is even doorbijten, maar een lichaam gaat de nieuwe manier van eten accepteren en zal zelfs na een tijd de oude manier afwijzen. Enn... gezonde voeding is ook lekker. Overigens kan het zijn dat u best wel goed op gezonde voeding let maar dat er toch een voedingsstof ontbreekt.

Orthomoleculaire voedingsstoffen zijn gewone natuurlijke voedingsstoffen, die ingezet worden om te genezen. Als een chronisch gebrek aan een stof niet met voeding is op te lossen kunnen er vitamine capsules en/of supplementen ingezet worden. Door persoonlijke omstandigheden zoals stress, sport, milieuvervuiling ed zal bij ieder de voedsel opname anders zijn waardoor een individueel voedingsadvies gegeven zal worden. Een te veel aan vitsmines en voedingssupplementen kan ziekmakend zijn, het is belangrijk om er verantwoord mee om te gaan. Het beste is om tijdelijk te gebruiken en dan over te stappen op een uitgebalanceerde voeding die voldoet bij uw leefwijze.

De behandeling valt of staat met de nauwkeurigheid waarmee ik werk en met de informatie die u geeft. En dan natuurlijk het volhouden van wat ik geadviseerd heb. Bij de behandeling is het belangrijk dat aandoeningen uit het verleden en bijkomende kwalen die u nu heeft niet over het hoofd gezien worden, dus neem de tijd voor een consult. Ik neem de tijd voor de juiste advisering. Na het bijhouden van het eetdagboek en daarna bestudering door mij, kan ik een advies geven.Ik mag mij Sorag Orthomoleculair Voeding Specialist noemen. Daarnaast heb ik oa MBK, PSBK en Kruiden en Voeding Specialist. In principe adviseer ik bij deze discipline voedingsmiddelen. Eventueel kan ik supplementen en kruiden na uw bezoek voor u bestellen, als we dit afspreken. Na controle van de apotheker wordt het middel rechtstreeks naar u toegestuurd. De geneesmiddelen kosten meestal tussen de € 10,00 en € 100,00 en moeten rechtstreeks aan de leverancier betaald worden. Ik verkoop geen geneesmiddelen, wel kan ik voor u bestellen. Alleen het consult moet u aan mij betalen en kunt u misschien indienen bij de verzekeringsmaatschappij als u aanvullend verzekerd bent. Is orthomoleculaire voeding niet wat u zoekt, keer dan terug naar natuurgeneeskunde en kijk in de menubalk om te kiezen voor een andere werkvorm.bel 06 33309552