Psychologie, Viellevoye

Psychologie is het onderzoeken van de beleving van een bepaald gedrag


Een psycholoog is vooral geÔnteresseerd in het gedrag en de manier van denken die iemand heeft. Door dat te onderzoeken is het mogelijk om het gedrag en denken te veranderen als u dat wenst. In de loop van een leven kunnen er psychische klachten ontstaan. Door te bepalen wanneer iest ontstaat en waardoor is het mogelijk de klachten te gaan behandelen. Het resultaat is afhankelijk van de eigen inzet. Uiteraard is de ene aandoening niet de gelijk aan de andere. Er zijn aangeboren aandoeningen en bijv. hersenbeschadigingen en -stoornissen die niet helemaal op te lossen zijn. Maar inzicht in de klacht zorgt ervoor dat men er op in kan spelen en kan gaan kijken naar toepasbare behandelmethodes. Zelfs kan een verandering van gedrag door de mensen om de cliŽnt heen al een positief effect hebben. Ik probeer me in te leven in de cliŽnt, wat wil u. Het gaat om u, om uw leven.

U kunt fouten maken, dat doet iedereen. U kunt daardoor in de war raken en niet meer weten hoe u verder moet. De klachten kunnen tijdelijk zijn maar ook levenslang aanwezig zijn. U krijgt mijn hulp net zolang als dat nodig is. Denk niet te snel dat u geen hulp meer nodig heeft. Gedrag verandert langzaam definitief. Een mens heeft de neiging om weer in oud gedrag terug te vallen. Echter verandert gedrag zal nooit meer weer veranderen in precies hetzelfde oude gedrag. Inzicht zal verandering brengen en u een beter leven opleveren, bewuster en prettiger. U hoeft niet heel u leven kwetsbaar te blijven, u heeft recht om u zelf te zijn. Niemand vindt het prettig als hij zijn gedrag of denken niet onder controle heeft. Door psychologische hulp kom je dichter bij jezelf.

Heeft u paniekaanvallen, bent u verslavingsgevoelig, wordt u plots boos, voert u dwangmatige handelingen uit, ligt u iedere keer met iedereen in de clinch, heeft u eetstoornissen, heeft u stemmingsstoornissen, heeft u last van stress enz. Het is niet wat u wilt. U bent van harte welkom in mijn praktijk, samen gaan we kijken waar dat gedrag vandaan komt en wat wij er samen aan kunnen gaan doen of is een andere hulpverlener voor u beter. In het eerste consult wordt dit besproken. Ik doe mijn best en u doet u best. Als we samen verder gaan is er wel een voorwaarde, we moeten het wel met elkaar kunnen vinden. Vertrouwen en respect voor elkaar is al de helft van de weg naar een beter leven. Vergeet niet dat er iedere dag een nieuwe dag is om opnieuw te beginnen.

Psychologie is overal inzetbaar: privť, werk, bedrijven, gezondheidszorg, kortom overal waar mensen zijn.

Ik mag mij Sorag Psychologie Specialist noemen, daarnaast heb ik oa MBK, PSBK, Cognitieve gedragstherapie, Schematherapie, Hypnotherapie, NLP en Stressbeheersing die ik ook in kan zetten bij de behandeling. De behandelmethodes bepalen we in het eerste consult en kunnen we in de loop van de tijd bijstellen.
bel 06 33309552