Vetten

Vetzuren zijn nodig om cellen te maken. Scheikunde onderscheidt onverzadigd en verzadigd vet. Verzadigd vet verhoogt het cholesterolgehalte in het bloed en vergroot de kans op hart- en vaatziekten. Verzadigd vet is volvette kaas, worst, vet vlees, vollemelkproducten, koek, gebak, snacks en zoutjes. Onverzadigd vet verlaagt het cholesterolgehalte en beschermt tegen hart- en vaatziekten. Onverzadigde vet is zacht of vloeibaar bij kamertemperatuur.Vet is nodig voor:

voorkomen hart en vaatziektes, maar ook bevordert vet het krijgen van hart en vaatziekten.
verbeterde opname van de vitamines A, D, E en K, welke in vet oplossen.
de instandhouding van het immuunsysteem.
beschermt de kwetsbare organen.
opslag van energievoorraden.
bouwstoffen in ons lichaam
verbranding van voedsel.
vasthouden van warmte.

of bel 06 33309552.