Aankomen

behandelen met gewichtscoaching, homeopathie, fytotherapie, orthomoleculairevoeding, kleurentherapie, cognitieve-, schema-, en gedragstherapie, hypnotherapie, NLP en Personal coaching


Aankomen is positief bij ondergewicht en negatief bij overgewicht. Dus moet u eerst weten of uw gewicht goed is. Mensen met een eetstoornis kunnen een verkeerd beeld hebben van hun eige lichaam, ze zien in de spiegel een dik iemand en focussen op ťťn onderdeel van het lichaam. Of je gewicht goed is meet je met een BMI meter, hieronder weergegeven. Hij is niet geschikt voor:

 • mensen onder de 2 jaar en boven 70 jaar
 • kleiner dan 1.58 meter of langer dan 1.90 meter als volwassene
 • zwangeren
 • bij grote spiermassa
 • mensen met een andere lichaamsbouw zoals Aziaten.

  Het kan zijn dat door erfelijke bepaling de schildklier te veel schildklierhormoon aanmaakt waardoor aankomen een probleem is. De schildklier werkt dan te snel en verbrand het eten te snel. Daarom is het belangrijk om eerst te kijken wat het BMI is en wat iemand eet, om een beeld te krijgen van de eetstoornis. Veel stres, langdurig slaap tekort en ondervoeding kunnen ook een oorzaak zijn van het ondergwicht.

  Gewicht in kilo's†† Lengte in centimeters BMI†

  ††††

  Aankomen is moeilijker dan afvallen. Belangrijk is dat u goede voedingstoffen binnen krijgt. Spierontwikkeling is belangrijk voor een gezond lichaam. Dit bereikt u door goed te bewegen en te sporten. Als u aan moet komen is het belangrijk dat u meer voedingstoffen binnen krijgt dan dat u verbrandt. Te vet eten remt de eetlust en geeft een ongezond lichaam. Regelmatig eten en de tijd en aandacht voor eten is iets wat je je aan moet leren. Drie maaltijden en drie tussendoortjes die gepland en berekend zijn zullen zorgen voor een positief resultaat. Een halve kilo per week aankomen is het mooiste, maar 1 kilo per maand is ook goed. Bouw het lichaam op een verantwoorde manier op. Verder is rust belangrijk, slaap minimaal 8 uur.

  Wat kan ik doen?

  Ik ben gespecialiseerd in eetstoornissen en gewichtscoaching. Belangrijk is vertrouwen en doorzettingsvermogen om te werken aan een gezond gewicht. Dit kan ondersteund worden met natuurgeneeskundige middelen wat individueel bekeken wordt. Er zullen schema's gemaakt worden om de vorderingen inzichtelijk te maken en te kijken waar aanpassingen noodzakelijk zijn. Belangrijkste is dat u prettig in uw vel komt te zitten en een actief gezond leven opbouwt.

  Ik stel zelf nooit een diagnose, maar behandel wel de klachten die u heeft. Door vraagstelling probeer ik met u tot de oorzaak van uw klachten te komen. De werkwijze is holistisch dus alle klachten van uw gehele lichaam en de psyche zullen meegenomen worden in de uiteindelijke behandelkeuze. Als u een diagnose wilt, dan moet u vooraf naar een huisarts.

 • bel 06 33309552

  Mijn doel is u te genezen of het leefniveau op een beter peil te brengen. Ik sta positief t.o.v. de reguliere en alternatieve geneeskunst. U bent zelf verantwoordelijk voor uw keuze. Ik zet mij in voor natuurgeneeskunde als dat mogelijk is.  © Copyright 2000- "A.H. Grooters-Viellevoye All rights Reserved."