Aardappelneus

behandelen met homeopathie, bachbloesem, aroma-, cognitieve-, NLP, personal coaching, schema- en hypnotherapie

Een aardappelneus wordt ook wel een aardbeienneus, bloemkoolneus, patatneus of rhinophyma genoemd. De neus is rood en knobbelig verdikt, door zwelling en ontsteking van de talgklieren. Doordat de bloedvaatjes verwijd zijn staat het bloed stil wat ontstekingen veroorzaakt. Hierdoor verandert de neus van uiterlijk. Het komt vaak voor bij oudere mannen die rosacea hebben. Zij hebben vaak psychische problemen omdat men hen voor een alcoholist aanziet, wat ook een rood gelaat geeft. Rosacea is een langdurige huidontsteking bij mensen boven de 30 jaar. De huid wordt rood, er zijn puistjes, voelt branderig en verdikt. Later wordt de huid donkerrood, de neus zwelt op en zijn vaak de ogen ontstoken, deze zijn rood, droog, branderig, jeuken en hebben het gevoel dat er zand in de ogen zit. Soms zijn de hals, borst of oren ook opgezwollen.

Oorzaken:

Waarschijnlijk erfelijkheid, omgevingsinvloeden, emoties, ontstekingen en ziekteverwekkers als Demodex folliculorum en Helicobacter pylori, maag-darmaandoeningen, gistings- en rottingsdyspepsie, obstipatie, diabetes, hypertonie, alcoholisme, hart- en bloedsomloopaandoeningen, hormonale stoornissen in het climacterium. Men heeft meesal een gevoelige huid, kan slecht tegen zon, warmte, wind, kou, emoties, last van de overgang, gebruik van corticosteroÔden, gekruid voedsel en lichamelijke inspanning.

Wat kan ik doen?

Belangrijk is terug te gaan naar de basisoorzaak om die te behandelen. Naast de lichamelijke gebreken kan de psychische belasting groot zijn doordat u zich schaamt voor de fabel dat het door alcohol zou komen.

Ik stel zelf nooit een diagnose, maar behandel wel de klachten die u heeft. Door vraagstelling probeer ik met u tot de oorzaak van uw klachten te komen. De werkwijze is holistisch dus alle klachten van uw gehele lichaam en de psyche zullen meegenomen worden in de uiteindelijke behandelkeuze. Als u een diagnose wilt, dan moet u vooraf naar een huisarts.

bel 06 33309552

Mijn doel is u te genezen of het leefniveau op een beter peil te brengen. Ik sta positief t.o.v. de reguliere en alternatieve geneeskunst. U bent zelf verantwoordelijk voor uw keuze. Ik zet mij in voor natuurgeneeskunde als dat mogelijk is.© Copyright 2000- "A.H. Grooters-Viellevoye All rights Reserved."