Baarmoederbloedingen 

behandelen met homeopathie, voeding, aromatherapie en/of fytotherapie


Wat zijn baarmoederbloedingen?

De baarmoeder is het voortplantingsorgaan van de vrouw. De baarmoeder is een peervormig, gespierd orgaan dat bij een volwassen vrouw zeven tot negen centimeter lang is. Het bovenste, meer ronde gedeelte is het baarmoederlichaam dat overgaat in het smallere, onderste deel, de baarmoederhals die in de vagina uitsteekt. Baarmoederlichaam en baarmoederhals zijn inwendig met een klierrijk slijmvlies bekleed. Hevig bloedverlies is meestal niet gevaarlijk. Soms geeft het bloedarmoede, overlast en kan het ontstaan door myomen. Baarmoederbloedingen kunnen minimaal tot overvloedig zijn en van rood tot zwart gekleurd en is dan gestold in de vagina. Men onderscheidt:

 • menorragie, deze begint tegelijk met de maandstonden, duurt langer en is overvloediger.
 • metrorragie, ontstaan buiten de maanstonden.


 • Hoe zien de voortplantingsorganen er uit?  Wat is de oorzaak?

  Eierstokken maken hormonen en verzorgen de opbouw van dit slijmvlies. Als de hormoonspiegel daalt stoot de baarmoeder het slijmvlies af, waardoor er een bloeding ontstaat die we de menstruatie noemen. In de overgang maken de eierstokken onregelmatig hormonen aan. Hierdoor is er soms veel slijmvlies, dat sterk bloedt bij afstoting. Bij pilgebruik is het slijmvlies dun en geeft weinig bloedverlies. Een poliep of een myoompje (vleesboompje) in de baarmoeder veroorzaken overmatig bloedverlies en soms pijnlijke menstruaties. Soms veroorzaken afwijkingen in de bloedstolling, een baarmoederontsteking, een spiraaltje of medicijnen veel bloedverlies. Bij 60% van de vrouwen vindt de gynaecoloog geen duidelijke verklaring voor het hevige bloedverlies.

  Wat te doen?

  Meestal is het niet van ernstige aard en alleen hinderlijk. U kunt naar een huisarts gaan voor een bloedonderzoek om het ijzergehalte te laten controleren of als u angstig bent u bij een gynecoloog laten onderzoeken. Stel operaties zo lang mogelijk uit en probeer mildere behandelingen eerst.

  Wat kan ik doen?

  Eerst zal ik vaststellen wat de symptomen zijn en aan de hand daarvan kan ik behandelen met:

 • homeopathie
 • fytotherapie
 • aromatherapie
 • voeding
 • Ik stel zelf nooit een diagnose, maar behandel wel de klachten die u heeft. Door vraagstelling probeer ik met u tot de oorzaak van uw klachten te komen. De werkwijze is holistisch dus alle klachten van uw gehele lichaam en de psyche zullen meegenomen worden in de uiteindelijke behandelkeuze. Als u een diagnose wilt, dan moet u vooraf naar een huisarts.

  bel 06 33309552

  Mijn doel is u te genezen of het leefniveau op een beter peil te brengen. Ik sta positief t.o.v. de reguliere en alternatieve geneeskunst. U bent zelf verantwoordelijk voor uw keuze. Ik zet mij in voor natuurgeneeskunde als dat mogelijk is.  © Copyright 2000- "A.H. Grooters-Viellevoye All rights Reserved."