Cafe´neverslaving 

behandelen met homeopathie, voeding, NLP, cognitieve- en schematherapie


Bestaat cafe´neverslaving of koffieverslaving?

Als u meer dan 2 koppen koffie per dag drinkt kunt u verslavingsverschijnselen krijgen. Koffie is zo geaccepteerd in de maatschappij dat de verslaving niet als zodanig herkend wordt en tijdelijk positieve eigenschappen heeft. Cafe´ne is opwekkend, u wordt oplettender, uw concentratie neemt toe, het reactievermogen neemt toe en het korte termijn geheugen verbetert. In de sportwereld wordt veel cafe´ne gerekend als doping. Bij koffie en thee gebruik kunt u hartkloppingen en duizeligheid ervaren.

Waar kan cafe´ne in zitten? Wat zijn de nadelen van cafe´ne? Wat zegt DSM lV 305.90 (F15.00) Cafe´ne-intoxicatie (Caffeine-Induced Disorder NOS)?

A. Recent gebruik van cafe´ne, gewoonlijk meer dan 250mg [bv. meer dan twee tot drie koppen koffie].

B. Vijf [of meer] van de volgende verschijnselen, die tijdens of kort na het gebruik van cafe´ne ontstaan:

C. De symptomen van criterium B veroorzaken in significante mate lijden of beperkingen in het sociaal of beroepsmatig functioneren of het functioneren op andere belangrijke terreinen

D. De symptomen zijn niet het gevolg van een somatische aandoening en zijn niet eerder toe te schrijven aan een andere psychische stoornis [bv.angststoornis]

Wat zijn de onthoudingsverschijnselen bij stoppen? Voordelen van stoppen met cafe´ne: Wat kunt u zelf doen?

Minder geleidelijk het cafe´ne gebruik. Vervang koffie door cafe´nevrije koffie of groene thee. Groene thee bevat een stof die lijkt op cafe´ne. Drink meer water en neem eventueel tijdelijk een pijnstiller, deze bevatten echter ook cafe´ne. Kauwgom helpt. Verwijder alles wat u doet denken aan koffie en ga iets doen om de koffie momenten te ontlopen.

Wat kan ik doen?

De cafe´neverslaving kan begeleidt worden met:

 • homeopathie
 • voeding
 • cognitievetherapie
 • schematherapie
 • NLP
 • Ik stel zelf nooit een diagnose, maar behandel wel de klachten die u heeft. Door vraagstelling probeer ik met u tot de oorzaak van uw klachten te komen. De werkwijze is holistisch dus alle klachten van uw gehele lichaam en de psyche zullen meegenomen worden in de uiteindelijke behandelkeuze. Als u een diagnose wilt, dan moet u vooraf naar een huisarts.


  bel 06 33309552

  Mijn doel is u te genezen of het leefniveau op een beter peil te brengen. Ik sta positief t.o.v. de reguliere en alternatieve geneeskunst. U bent zelf verantwoordelijk voor uw keuze. Ik zet mij in voor natuurgeneeskunde als dat mogelijk is.  © Copyright 2000- "A.H. Grooters-Viellevoye All rights Reserved."