Dagdromen 

behandelen met bachbloesem, cognitieve-, schema- en hypnotherapie


Wat is dagdromen?

Dagdromen is rustig nadenken over de toekomstige gebeurtenissen die zouden kunnen gebeuren. Het gevaar is dat werkelijkheid en fantasie in elkaar opgaan. U kunt zich voorbereiden op de toekomst of komt op creatieve gedachten. Als u aandacht ergens op richt. gaat het dagdromen naar de achtergrond. In rust of als u iets saais aan het doen bent komt het dagdromen weer boven. Als u dagdroomt is er een deel van de hersens actiever, nl. het basisnetwerk. Daarnaast is er nog een deel actief in de hersens, nl. het uitvoerende netwerk. Het uitvoerende netwerk is uitsluitend actief bij creatief denken. Dus dagdromen is belangrijk om problemen op te lossen en is een inspannende activiteit. U bent dus niet minder actief dan dat men daadwerkelijk actief denkt. Dagdromers hebben vaker een slechtere nachtrust, waardoor ze overdag minder geconcentreerd zijn en zich eerder aan dagdromen overgeven. Dit zorgt ervoor dat men meer moeite heeft om de dagelijkse verplichte werkzaamheden uit te voeren. Het risico is aanwezig dat men de eigen verantwoordelijkheden uit de weg gaat en vervalt in een fantasiewereld.

Wat kunt u zelf doen?

Bewuster werken door een tijd in te stellen waarin werk gedaan moet worden. Daartussen ruimtes creeŽren waarin dagdromen is toegestaan. Werkzaamheden afwisselen. Bewust nadenken over problemen binnen een tijdsbestek.

Wat kan ik doen?

Samen met u doornemen waar de problemen zitten in uw dagindeling en de dagdromen bewuster maken. Dit kan met:

 • bachbloesem
 • cognitievetherapie
 • schematherapie
 • hypnotherapie
 • Ik stel zelf nooit een diagnose, maar behandel wel de klachten die u heeft. Door vraagstelling probeer ik met u tot de oorzaak van uw klachten te komen. De werkwijze is holistisch dus alle klachten van uw gehele lichaam en de psyche zullen meegenomen worden in de uiteindelijke behandelkeuze. Als u een diagnose wilt, dan moet u vooraf naar een huisarts.


  bel 06 33309552

  Mijn doel is u te genezen of het leefniveau op een beter peil te brengen. Ik sta positief t.o.v. de reguliere en alternatieve geneeskunst. U bent zelf verantwoordelijk voor uw keuze. Ik zet mij in voor natuurgeneeskunde als dat mogelijk is.  © Copyright 2000- "A.H. Grooters-Viellevoye All rights Reserved."