Darmgassen 

behandelen met homeopathie, aromatherapie, voeding, fytotherapie en hydrotherapie


Wat zijn darmgassen?

Darmgassen ontstaan door inslikken van lucht en vertering van het voedsel in uw lichaam. Hierdoor ontstaan er gassen die via de anus (windjes 12 tot 25 per dag) of de mond (boeren) het lichaam verlaten. Dagelijks komt er in het lichaam tussen de 0,4 en 1,2 lter gas vrij. het gas wordt via de darmen en endeldarm het lichaam uitgedreven of via de slokdarm en mond. Een deel van de gassen worden via de darmen opgenomen in het bloed en via de longen uitgeademd. Darmgas is samengesteld uit stikstof, zuurstof, methaan, koolstofdioxide, waterstof en zwavelverbindingen. Het laatste geeft de geur aan het gas. De zenuwen onderscheiden gassen en ontlasting. Soms zijn die zenuwen in de war. Sommige mensen slikken bewust lucht in om het boeren op te wekken, het jo-jo boeren.

Wat kunnen oorzaken zijn: Overlast van darmgassen? Wat kunt u zelf doen? Wat kan ik doen?

Met u doorlopen wat uw problemen zijn op het gebied van de bovenstaande organen. Daarnaast een behandelplan opstellen met bijv. een eetdagboek. De lichamelijke klachten kunnen behandeld worden met:

Ik stel zelf nooit een diagnose, maar behandel wel de klachten die u heeft. Door vraagstelling probeer ik met u tot de oorzaak van uw klachten te komen. De werkwijze is holistisch dus alle klachten van uw gehele lichaam en de psyche zullen meegenomen worden in de uiteindelijke behandelkeuze. Als u een diagnose wilt, dan moet u vooraf naar een huisarts.


bel 06 33309552

Mijn doel is u te genezen of het leefniveau op een beter peil te brengen. Ik sta positief t.o.v. de reguliere en alternatieve geneeskunst. U bent zelf verantwoordelijk voor uw keuze. Ik zet mij in voor natuurgeneeskunde als dat mogelijk is.© Copyright 2000- "A.H. Grooters-Viellevoye All rights Reserved."