Illusie

behandelen met bachblesem, voeding, mindfulness, cognitieve-, gedrags-, schema- en hypnotherapie


Wat is illusie?

Bij een illusie denken en zien je hersens iets anders dan wat er werkelijk is. De hersenen verwerken niet goed de informatie die binnenkomt en vormt een eigen beeld. Het oog registreert niet alles wat we zien, waardoor de hersenen zelf aanvullen. Doordat we zelf denken interpreteren we wat we waarnemen en geven daaraan een eigen betekenis. Dus het eigen brein is de schuld van onze hersenspinsels, niet het object. De waarnemingen worden via de zintuigen naar de hersenen gezonden, die de informatie interpreteren. Ilussies kunnen versterkt worden door bijv. drugs, alcohol, dromen of psychische aandoeningen. Ook vermoeidheid kan de werkelijkheid vervormen doordat bijv. sommige oogzenuwen moe zijn wordt de beperkt doorgegeven omdat bepaalde zenuwen even niet meer meedoen. Maar dit kan gelden voor alle zintuigen.


Een voorbeeld van een illusie?

Onderstaande foto laat de voorkant maar ook het gezicht van opzij zien.


          
Wat kan ik doen als u zelf of uw omgeving last heeft van illusies?

Als u veel last heeft van gedachtes die u misleiden dan kunt u in therapie komen. Door u bepaalde technieken aan te leren bent u in staat om verkeerde denkbeelden bij te stellen. Ook kunnen we onderzoeken of een denkbeeld reŽel is. De behandeling is individueel en toegespitst op de klachten van u en te behandelen met:

Ik stel zelf nooit een diagnose, maar behandel wel de klachten die u heeft. Door vraagstelling probeer ik met u tot de oorzaak van uw klachten te komen. De werkwijze is holistisch dus alle klachten van uw gehele lichaam en de psyche zullen meegenomen worden in de uiteindelijke behandelkeuze. Als u een diagnose wilt, dan moet u vooraf naar een huisarts.


bel 06 33309552

Mijn doel is u te genezen of het leefniveau op een beter peil te brengen. Ik sta positief t.o.v. de reguliere en alternatieve geneeskunst. U bent zelf verantwoordelijk voor uw keuze. Ik zet mij in voor natuurgeneeskunde als dat mogelijk is.© Copyright 2000- "A.H. Grooters-Viellevoye All rights Reserved."