Vitamines, Viellevoye

Vitamines hebben allemaal hun eigen specifieke werking in het lichaam.
Vitamines spelen een belangrijke rol bij de stofwisseling, groei, herstel van weefsels en het afweersysteem. Het zijn natuurlijke stoffen die in zeer kleine hoeveelheden in onze voeding zitten. Vitamines komen uit de levende natuur, ze kunnen door sommige planten en dieren zelf gemaakt worden.

Er zijn vier vetoplosbare vitamines, nl A, D, E en K, zij zitten meestal in het vet van voedingsmiddelen en worden in de weefsels van het lichaam opgeslagen.
De wateroplosbare vitamines zijn B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11, B12 en vitamine C, welke in het vocht van voedingsmiddelen aanwezig zijn en kun je (met uitzondering van vitamine B12) niet goed opslaan; ze verlaten het lichaam via de urine.

De natuurgeneeskundige praktijk Viellevoye verkoopt niets, wel kan ik middelen voorschrijven na een consult en die dan voor u bestellen als dat nodig is, waarna ze rechtstreeks naar uw adres gestuurd worden. Zij worden niet vergoed door verzekeringsmaatschappijen, het consult soms gedeeltelijk.

Onderstaand linkknoppen naar de essentiŽle vitamines, waar u kunt lezen waarvoor de specifieke vitamines noodzakelijk zijn:


bel 06 33309552