Astma

behandelen met homeopathie, aromatherapie, hydrotherapie, fytotherapie en voeding


Wat is astma?

Astma kan op elke leeftijd ontstaan. Het is een chronische longontsteking, die altijd min of meer overlast geeft vooral na griep. De astma reageert op prikkels van buitenaf. Bij contact zwellen de slijmvliezen van de neus, keel en longen op en aan meer vocht en slijm produceren. De spieren om de luchtwegen heen raken dan verkrampt en trekken samen, vooral het uitademenen wordt daardoor moeilijker. De longen zitten dan vol met lucht, die niet weg kan. Er wordt bij een astma-aanval tot 80% minder lucht in- of uitgeademd. Het is niet gevaarlijk, maar maakt iemand angstig. Een half miljoen mensen hebben de diagnose astma.

Er zijn verschillende soorten astma

Allergische astma: dan variŽrt de benauwdheid door aanwezigheid van de allergische stof. Het lichaam maakt de stof histamine aan, bij contact met de allergiefactor, die de allergische reactie activeert. De allergiefactoren kunnen zijn: stuifmeel, huisstofmijt, huidschilfers van dieren, voedingsstoffen, medicijnen, kou, mist en vochtige lucht.

Intrinsiek astma: niet-allergische prikkels geven klachten, zoals: uitlaatgassen, rook, benzine, parfum, kou, mist en vochtige lucht of schoonmaakmiddelen. Zelfs na uren kan de stof nog benauwdheid geven.

Inspanningsastma: benauwdheid door inspanning zoals: sporten, hardlopen, bij snel in beweging komen, stress, hevige emoties, koude en vochtigheid van de lucht geven vergering bij inspanning. Belangrijk is het om rustig te beginnen met een activiteit, de longen kunnen dan wennen aan de overgang van rust naar inspanning.

Ernstig astma: ťťn op de tien mensen met astma heeft er last van, deze is moeilijk te behandelen.

Symptomen van astma zijn: Oorzaken van astma kunnen zijn? Wat kunt u zelf doen? Wat kan ik doen?

Als is vastgesteld wat de oorzaak is dan kunnen onderstaande disciplines helpen:

Ik stel zelf nooit een diagnose, maar behandel wel de klachten die u heeft. Door vraagstelling probeer ik met u tot de oorzaak van uw klachten te komen. De werkwijze is holistisch dus alle klachten van uw gehele lichaam en de psyche zullen meegenomen worden in de uiteindelijke behandelkeuze. Als u een diagnose wilt, dan moet u vooraf naar een huisarts.


bel 06 33309552

Mijn doel is u te genezen of het leefniveau op een beter peil te brengen. Ik sta positief t.o.v. de reguliere en alternatieve geneeskunst. U bent zelf verantwoordelijk voor uw keuze. Ik zet mij in voor natuurgeneeskunde als dat mogelijk is.© Copyright 2000- "A.H. Grooters-Viellevoye All rights Reserved."