Fytotherapie, Viellevoye   

Deze kruidengeneeskunde is één van de oudste behandelvormen. Men haalt de kruiden uit de planten. Ze worden niet verdund, dus puur gebruikt, werken milder, maar vallen wel degelijk onder de geneesmiddelen. Kruiden hebben als doel de eigen lichaamsfuncties te stimuleren en u van giftige stoffen te bevrijden. Hierdoor wordt de balans in uw lichaam gecorrigeerd en wordt uw lichaam schoon. De kruiden doden bacterieën en virussen. Fytotherapie kan in diverse vormen worden toegepast, bijv.:
  • kruidenthee is een aftreksel van verse of gedroogde plantendelen n.l. de wortel, bast, bessen of zaden. Nooit langer dan 6 weken achtereen dezelfde thee gebruiken.
  • extracten zijn verse en gedroogde plantendelen vermengd met een oplosmiddel, de concentraties zijn nauwkeurig vastgesteld.
  • tincturen zijn aftreksels van verse kruiden in alcohol, het is eigenlijk de oertinctuur van een homeopatisch middel. Het is onbeperkt houdbaar.
  • gemmotherapie gebruikt de groeifase van de plant, dus de jonge knoppen, haarwortels, jonge loten of kiemen. Deze snel delende plantendelen bevinden zich in een stadium van actieve groei en celdeling, waardoor ze bijzondere groeistoffen en groeibevorderende componenten bevatten. Deze stimuleren en herstellen de orgaanfuncties, werken ontstekingsremmend en weerstandsverhogend.
  • olie is een aftreksel uit de bloem.
  • zalf is een kruidenaftreksel in vaseline en/of lanoline. Dit beschermt uw huid en zorgt voor opname in de huid.

of bel 06 33309552.