Iriscopie, Viellevoye 

Iriscopie een diagnosemethode

Hiernaast ziet u een tekening van het rechteroog. Je kunt het vergelijken met een landkaart. Ieder orgaan heeft zijn eigen plek in de iris. Met een vergrootglas en een lamp kan ik in het oog allerlei miniscule verkleuringen en tekens zien waardoor ik inzicht krijg in het functioneren van het lichaam.

Een teken in het oog wil niet zeggen dat de afwijking actief is, het kan ook de aanleg tonen of een doorgemaakte ziekte of operatie. Dus zal een gesprek noodzakelijk zijn om meer inzicht te krijgen over wat ik in het oog waarneem. Ik gebruik iriscopie dan ook meer als een hulpmiddel bij een diagnose. Iriscopie heeft geen geneeskracht. Als iriscopist zal ik u adviseren over de mogelijke behandelwijze van uw klachten. Uiteraard grijp ik dan het liefst terug naar de natuurgeneeskunde.

Tekens kunnen ook verdwijnen of al bij de geboorte aanwezig zijn. Verkleuringen kunnen veranderen en aan de hand daarvan kun je vaststellen of het met een orgaan beter of slechter gaat. Met iriscopie kun je ook zien of organen elkaar be´nvloeden.bel 06 33309552