Voeding, Viellevoye

De basis van gezondheid is goede voeding


  


Hierboven vindt u een linkknop naar de pagina eetstoornissen en de linkknoppen met de voornaamste bouwstenen van uw voeding.

Nog steeds worden er bouwstenen ontdekt, welke belangrijk zijn voor het functioneren van het lichaam. Gezondheidsklachten ontstaan door voedingsfouten of -gebreken. Veranderingen hoeven geen nare maatregel te zijn, bewust omgaan met voeding heeft een gewenningstijd nodig. Voeding verschilt per leefstijl en leeftijd. Hoeveelheden en combinaties van voeding zijn van belang voor de opname. Iedere voedingsstof heeft een eigen verbrandingstijd of wordt opgeslagen in het lichaam. Soms wordt een voedingsstof afgebroken door de combinatie met andere voeding.

Hieronder kunt u uw lengte en gewicht in kilo's aangeven dan wordt uw BMI berekent. Bijvoorbeeld iemand van 1.72 m en 60 kg geeft een BMI van 20. Als het BMI onder de 18 is dan heeft u ondergewicht en boven de 25 heeft u overgewicht tot 30. Is uw gewicht nog hoger dan kunt u uw gewicht rekenen tot de obesitasgroep, welke een groot gevaar is voor uw gezondheid net zoals ondergewicht wat een symptoom kan zijn van anorexia.

Gewicht in kilo's†† Lengte in centimeters BMI†

††††

bel 06 33309552